Sivut

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ja tämän tuoreempaa ei sitten olekaan!

Esikoinen kävi aamulla kalassa isänsä ja pappansa kanssa. Saaliiksi saivat aikamoisen kasan ahvenia ja pari mitan mukaista kuhaakin. Sain hyvän välipalan. Ja samalla aamiaisen ja lounaan. Kuhat fileoitiin, sitten sivelin pinnalle ihan vähän suolaa ja oliiviöljyä ja kääräisin fileiden ympärille siivut ilmakuivattua kinkkua. Paistelin niitä molemmin puolin tosi kuumalla kuivalla pannulla ja viimeistelin pinnan pestokastikkeella. Vuohenjuustoviipaleet ruskistuivat lopuksi ja asettuivat kuhafileiden päälle. Aika hyvää, vaikka itse sanonkin! Tämänkin kanssa olisi sopinut se kesäsalaatti eli rucola-kirsikkatomaatti.

Pestosta muuten sen verran, että itsetehtyä ei mikään voita! Reseptejä löytyy netistä pilvin pimein, joten en sellaista yksityiskohtaisena tähän laita. Raaka-aineet ovat kuitenkin periaatteessa aina samat: tuore basilika, paahdetut pinjansiemenet, parmesanraaste, valkosipuli ja oliiviöljy. Ja kaikki sitten vaan tehosekoittimeen, (tai mortteliin) helppoa kuin heinänteko ja ehdottomasti kannattavaa! Pinjansiemenet tuovat makuun pehmeyttä ja valkosipuli tietenkin voimakkuutta, eli maun mukaan kumpaakin. Valmiin peston tulisi olla jokseenkin juoksevaa, ei kuitenkaan ihan öljymäistä. Joissain resepteissä käytetään pinjansiementen tilalla auringonkukan siemeniä, en ole kokeillut, enkä kokeile. Joskus myös parmesanin sijaan tai lisäksi käytetään pecorinojuustoa, sitäkään en ole kokeilllut. Pestoahan voi tietysti muunnella (kuten melkein kaikkia muitakin reseptejä) suomalaisittain, esimerkiksi persilja- tai tillipestoa. Mikä voisi olla kyllä piste iin päällä kalaruuan kanssa.

Ei kommentteja: