Jotenkin kävi vain niin, että kesä meni ja syksy tuli. Kesä oli sen verran hektistä aikaa, työstä johtuen, etten ole kerta kaikkiaan ehtinyt edes miettiä blogin päivittämistä. Mutta nyt ehkä työrintamalla rauhoittuu sen verran, että joskus ehdin jotain kirjoitellakin.
Kiireestä johtuen - ja auringosta ja laiskuudesta ja kesän huumasta - unohtui myös karppaaminen. Perunaa tai pastaa olen kyllä nauttinut kohtuudella, so. pari kertaa viikossa. Leipää "ihan vahingossa" meni kyllä varmasti päivittäin. Yhden ainoan "jauhomakkaran" (Atrian Hiillos) maistoin, ja siitä olen ylpeä. Tai itse asiassa en ole, koska se maistui suoraan sanoen p****lta!
Kesän ehdoton ykkösherkku oli grillattu tai pannulla paistettu halloumijuusto. Lisää halloumista täällä. Uusi löytö minulle, mutta ah mikä herkku! Halloumi on usein kovin suolaista, mutta ennen sen kypsentämistä kannattaa maistaa pieni pala, ja jos tuntuu liian suolaiselta, sitä voi liottaa kylmässä vedessä pari tuntia. Ainakin S-ryhmän kaupasta saatava Filos on sopivan suolainen. Ennen kypsentämistä se leikataan n. 1 cm siivuiksi ja sitten vain pannulle tai grilliin. Grillattaessa kannattaa käyttää foliota alla, sillä halloumi on helposti murenevaa ja erittäin herkkä kypsymään liikaa, eli pinta palaa ja väri tulee tosi nopeasti, ihan parissa minuutissa. Minä jalostin tuota herkkua marinoimalla sitä pari tuntia, eli sivelemällä pintaan oliiviöljyä ja heittämällä päälle kuivattuja yrttejä. Halloumi on valmiiksi maustettu ripauksella minttua, mutta minun makuuni sitä on yleensä liian vähän, joten lisämaustaminen on tarpeen. Yrttisekoituksessani oli basilikaa, rakuunaa, minttua, oreganoa ja ehkä myös vähän timjamia. Kaikki käy siis. Kypsennetty halloumi kannattaa syödä heti, kuumana tai edes lämpimänä, sillä jäähtyessään se muistuttaa lähinnä kumia.
Grillattu halloumi nautittiin hyvin yksinkertaisen kesäsalaatin kera, jossa oli rucolaa ja kirsikkatomaatteja, mausteena ainoastaan hyvää punaista balsamicoa. Jalostin myös kirsikkatomaatteja paahtamalla niitä hetken kuumassa uunissa. Eli tomaatit halkaistaan, pinnoille lorotetaan oliiviöljyä ja päälle ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria. N. 5-10 minuuttia 220 asteessa riittää tuomaan tomaateille taivaallista makua ja makeutta. Ruokaisammassa versiossa salaatin rinnalle grillattiin bratwurstia. Kesällä söin tätä ehkä pari kertaa viikossa. Valitettavasti tuoreen ja rapeakuorisen patongin kera...tämä kaikki huuhdottiin alas sen pirskahtelevan Frizzantinon kera. Kesäruoka ja kesäjuoma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti