Sivut

torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesää! Kurpitsaa! Kesäkurpitsaa!

Kesäkurpitsa on jostain syystä yksi lempikasviksistani (siis kun syötävistä puhutaan). Sehän ei periaatteessa monenkaan mielestä maistu juuri millekään, mutta silti jakaa mielipiteitä. Kuuluu samaan sarjaan mm. oliivien ja sinihomejuuston kanssa. Kesis on tosi monikäyttöinen, raakana käy salaatteihin ja dipattavaksi, kypsennettynä keittoihin ja pataruokiin, täytettynä ja juustolla gratinoituna uunissa grillattuna, ulkogrilliin muiden kasvisten kimppaan tai yksinään. Tein eilen tällaisia:

MARINOIDUT KESÄKURPITSASUIKALEET

Yksi iso kesäkurpitsa suikaloidaan pitkittäin (juustohöylä!). Siemenosan voi napsia suuhunsa.
Levitä suikaleet työlaudalle tai kulhoon ja ripottele niille suolaa. Saavat itkeskellä puolisen tuntia.
Pyyhi suikaleet kuiviksi ja pariloi oliiviöljyllä sivellyllä pannulla mukavan raidallisiksi.
Saksi suikaleiden päälle tuoretta basilikaa ja minttua (mun oli olosuhteista johtuen käytettävä kuivattuja, mutta tuoreet on varmasti parempia. Mutta kuivatutkin siis käyvät).
Sekoita kulhossa n. 1 rkl juoksevaa hunajaa ja 3 rkl oliiviöljyä ja tupsuttele vaikka pullasudilla kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Sekoita ja anna maustua seuraavaan päivään.

Liharuokien lisukkeeksi, salaatin sekaan, antipastolautaselle. Tämän saman tempun voi tehdä munakoisollekin.

Ei kommentteja: