Sivut

torstai 6. kesäkuuta 2013

Ameriikan lahja ja vähän papui

Joku äkkinäisempi voisi väittää, että eilinen hevosaihe ei liity mitenkään ruokaan. Mutta liittyyhän se. Katso vaikka viimeinen lause!

Mutta asiaan. Myös Ameriikasta tulee hyvää ruokaa. Hampurilaiset esimerkiksi. Vaikka sekin taitaa olla saksalaista alkuperää ja siirtolaisten mukana kulkeutunut jenkkien ruokapöytään. Jotka tietty sitten maailman valtiaina sen omivat nimiinsä.

Varsinainen kesäherkkugrillisalaatti on jenkkien coleslaw - kaalisalaatti. Seuraava ohje on varmaan osittain aito ja alkuperäinen, en tiedä miten se oikeasti tehdään, mutta meillä se tehdään näin:

Coleslaw
Keräkaalia ohuen ohuina suikaleina (jos joudut käyttämään talvista kaalia, sitä voi vähän survoa pehmeämmäksi ja mehukkaammaksi vaikka perunanuijalla, ripaus suolaa irrottaa mehut paremmin)
Porkkanaa hienona raasteena (hieno on mehukkaampaa)
Nämä sekoitetaan kulhossa ja joukkoon lisätään sopiva määrä perusmajoneesia, josta ohje aiempana. Jos haluat twistailla, mikään ei estä heittämästä sekaan vaikka ananaspaloja tai kevätsipulin varsia! Majoneesia voi tehdä sutjakkaammaksi ananasten mehulla. Namnam.

Pavut nyt ei varsinaisesti liity ehkä mitenkään Amerikkaan. Mutta hyviä ne ovat. Ehkä juuri siksi. Tein tollasia valkosipulimarinoituja papuja. Eli otetaan siis purkillinen ihan tavallisia suolaliemeen säilöttyjä papuja. Punaisia tai valkoisia, ei väliä, tai vaikka molempia. Huuhdotaan pavut kylmällä vedellä. Lisätään sen verran öljyä (rypsiversio ihan ok), että pavut lilluvat mukavasti siinä. Puristetaan pari kynttä valkosipulia joukkoon, enemmänkin voi laittaa, jos tykkää. Silputaan sekaan tuoretta persiljaa ja ohuen ohuet purjosuikaleet passaavat tähän myös hyvin. Salaatin sekaan esimerkiksi, tai ihan sellaisenaan lisukkeeksi.

Ei kommentteja: