Eilen esimerkiksi vietin pitkästä aikaa vapaailtaa ihanaisen Taikakauhan lahjoittajan kera. Hänestä on ilokseni kasvanut myös todellinen kulinaristi ja olemme yhdessä laittaneet ja syöneet monen monituiset herkut, tosin jotkut niistä eivät loppujen lopuksi ihan herkuilta näyttäneet, esimerkiksi eräätkin joulukaramellit, niistä joskus, ehkä lähempänä joulua.
Kävimme eilen siis yhdessä kaupassa ilman mitään sen kummempia ruokasuunnitelmia, paitsi hänen ideoimaansa erittäin kesäistä perunasalaattia. Eli tässä taas yhden vähän erilaisen perunasalaatin ohje:
KESÄISEN RAIKAS PERUNASLAATTI:
Tarvittava eli sopiva määrä keitettyjä uusia perunoita pilkotaan mukaviksi suupaloiksi
Keitettyä vihreää tankoparsaa (niille riittää n. 5 min lempeä kiehautus, suolavedessä tietty), paloitellaan n. kolmeen osaan, tai neljään
Rucolaa (paljon)
Aurinkokuivattuja tomaatteja (jos kaupastasi löytyy "kuivia" eli ei öljyyn säilöttyjä, käytä niitä)
Nämä sekaisin kulhoon. Pinnalle vielä parmesaanilastuja. Komeuden päälle lorautetaan raikas
SITRUUNAINEN SALAATINKASTIKE;
N. 1 dl hyvää oliiviöljyä
loraus valkoista balsamicoa
n. puolikkaan sitruunan mehu (tai limen)
suolaa ja pippuria
Maista vielä, jos tarvitsee makeutta, juoksevaa hunajaa sitten vaan
Muuten, mielestäni yksi maailmankaikkeuden parhaista tuoksuelämyksistä on, kun halkaisee tuoreen, vihreän vehreän mehukkaan limen. Voisin sivellä sitä vaikka kaulaani hajuveden sijaan.
![]() |
| Kesään kuuluu myös meksikolainen olut ja lime! |
Jälkiruuaksi kokkailimme suklaafondueta. Koska kesällä kokkailu tapahtuu ulkona mahdollisuuksien mukaan, sulatimme suklaan vesihauteessa kiinalaisessa katugrillissä. Se on mielestäni aika söpö. Sulaan suklaaseen dippailimme omenaa ja tuoretta ananasta. Vain mansikat puuttuivat...
Ruokajuomana oli kannullinen kirsikkaista sangriaa. Eli pullo punaviiniä, n. 1,5 dl kirsikkalikööriä, pari desiä karpalomehua ja ehkä litra vichyä. Hedelmiä, mitä nyt sattuu löytymään. Meillä oli tuoretta ananasta ja omenalohkoja. Erittäin kesäistä!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti