Sivut

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Aurinkoa! Perunaa! Ja vähän silliä.

Ihan kohta on se aika, jolloin kattilaan heitelläänkin kotimaisia uusia perunoita. Ne ensimmäiset maistuvat vaan niin hyviltä, että skarppi karppaajakin lankeaa. Sillikaviaaria tai joku herkku maustesilakka kylkeen ja vot, kyllä maistuu.

Jos kuitenkin sattuu käymään niin, että kattilan pohjalle jää muutama pottu, ne taipuvat esimerkiksi Välimerelliseksi Perunasalaatiksi. Eiliset kylmät jäännösperunat vain pilkotaan vähän pienemmiksi, vaikka puoliksi, joukkoon sopiva määrä öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja, pilkotaan myös kevätsipulin varsia ja tuoretta persiljaa. Loppusilauksena niitä marinoituja oliiveja, joiden ohje löytyy tuolta aiempaa. Kostukkeena toimii tomaattien öljy tai oliivien marinadi. Eiku ääntä kohti!

Sillikaviaari:
1-2 kevytsuolattua Matjess-sillifilettä (yleensä liotan niitä pari tuntia kylmässä vedessä välillä vettä vaihtaen, koska ovat aika suolaisia)
Pari kovaksi keitettyä kananmunaa
1 sipuli
1/2-1 omenaa (hapan mielellään, eli Granny Smith taipuu tähän hyvin)
Purkki smetanaa
Em. ainekset pilkotaan aika pieniksi paloiksi ja smetana sekoitetaan joukkoon.
Tilliäkin sinne voi silputa. Helppo kesäherkku!

Ei kommentteja: