Tira mi sù! Heitä minut ylöspäin! Tiramisu on Italian lahja maailmalle, mitä tulee makeisiin herkkuihin. Parhaimmillaan se todellakin heittää jalat ylös ja pään alaspäin. Tekee mieli tehdä kuperkeikkoja.
Huomenna on "tyttöjen" kevätjuhla, saunailta, syömingit ja juomingit. Ja tietenkin jännätään MM-kisojen huipentumaa, Suomi-Ruotsi välierää. Ja ehkä jopa Kristan menestystä euroviisuissa.
Juhlat ovat nyyttärit ja minun panokseni on jälkiruoka. Muuta vaihtoehtoa ei todellakaan ole kuin tira mi sù.
Jossain reseptissä olen nähnyt (ja myös joutunut maistamaan), että Marsala-viini korvataan esim. Amaretto-liköörillä tai jollain muulla manteliliköörillä. Tai mascarpone jollain muulla tuorejuustolla. Ei muuten toimi. Seuraava ohje on lainattu, en tiedä mistä tuo resepti alunperin on kotoisin, mutta minun A4:ni yläreunassa luke "Tony's". Se on varmaan joku ravintola jossain?
Tira Mi Su:n tarvitaan:
3 kananmunaa (eroteltuna)
4 rkl sokeria
250 g Mascarpone-juustoa
2.5 dl espresso-kahvia (voi korvata ERITTÄIN vahvalla tavallisella)
5 rkl Marsala-viiniä (pulloon jää roimasti tietysti, mutta sen voi juoda valmiin tuotoksen ja kahvin kera)
200 g Savoyardi-keksejä
Kaakaojauhetta (tummaa, sokeroimatonta)
Vatkaa keltuaiset ja sokeri todella kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon Mascarpone, mutta huolehdi, että vaahto on lopussa kovaa. (Sekoitus käy sillä samalla vatkaimella). Vatkaa valkuaiset myös kovaksi vaahdoksi ja kääntele tämä keltuais-Mascarpone-seokseen.
Sekoita keskenään kahvi ja Marsala. Kostuta keksit nesteessä (keksien ei tarvitse olla läpimärkiä, minä kostutan yleensä vain n. puoleen väliin) ja lado ne vierekkäin vuokaan. Kaada päälle muna-Mascarpone-vaahto, ja tee toinen kerros. Laita jääkaappiin väh. 6 tunniksi, mutta paras tulos tulee, jos se saa vetäytyä yön yli.
Ennen tarjoilua sirottele päälle kaakaota. NAUTI!
Kerran kiireessä ja huonosti ohjetta lukiessani vatkasin vahingossa sokerin ja valkuaiset vaahdoksi ja pelkät keltuaiset sitten. Ei haitannut.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti