Sivut

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kesän kevennys

Tapahtuu tietenkin salaateilla. Grillimakkaran seuraksi sopii esimerkiksi perinteinen kreikkalainen salaatti. Tai mikä tahansa, missä on vihreää ja niitä herrrkullisia, vähän makeita kotimaisia tomaatteja. Tomaatteja ei muuten kannata säilyttää jääkaapissa, varsinkaan jos ne eivät ole ihan kypsiä ostettaessa. Laitan tähän ohjeen marinoiduille oliiveille, nehän kuuluvat olennaisesti kesäsalaattiin. Ja maistuu tietty talvellakin.

MARINOIDUT OLIIVIT

purkillinen mustia, mielellään kivettömiä oliiveja (helpompi syödä)
tai jos haluat oikein kulinarisoida, osta kalamataoliiveja, kivillä tai ilman
hyvää oliiviöljyä (kyllä se rypsi/auringonkukkakin käy)
valkosipulia (ei pakollinen tietenkään, jos ei tykkää. Ja itselle sopiva määrä kynsiä)
kuivattuja yrttejä, mitä nyt sattuu löytymään (rosmariini, timjami, oregano, rakuuna...)
rosepippuria
Oliivit säilötään yleensä suolaliemeen, joten huuhdo ne nopeasti kylmällä vedellä lävikössä. Suikaloi valkosipulit tositosi ohuiksi viipaleiksi, mallilla ei ole väliä. Laita oliivit takaisin purkkiin ja heitä kerrosten väliin valkosipulin kappaleet, ripaus yrttejä ja kämmenpohjassa murskattuja rosepippureita (ilmankin pärjää). Kaada päälle öljyä niin paljon, että herkut peittyvät. Kansi kiinni ja jääkaappiin. Seuraavana päivänä ovat jo maustuneet mukavasti.
Ja muuta salaattikastiketta ei tarvitakaan! Öljyn huvetessa lisää vaan uutta tilalle. Eiku herkkuilemaan!

Ei kommentteja: