Sivut

torstai 9. toukokuuta 2013

Helatorstain ratoksi (Varoitus: sisältää tuotesijoittelua)

Tänään on ollut reipas puutarhurointipäivä. Pensashanhikit saivat sellaista kyytiä ettei paremmasta väliä. Tosin itse toimin lähinnä assistenttina ja risujen kerääjänä, varsinaisen työn teki Naapurin Mies ja raivaussaha. Mutta haravointihommat jäivät tietysti meikäläiselle. Muutama tunti siinä pihalla vierähti kaiken kaikkiaan. Naapurin Miehen kanssa sitten käytiin tyhjentämässä peräkärryllinen risuja mökin saunan taakse ja siinä terassilla kevätauringon paisteessa nautittiin yhdet Tuplahumalat. Se on jotain uutta Karhua. Mietittiin, että tuleeko samalla satsilla tuplakännit, kuin jos joisi vaikka ihan tavallista Karhun kolmosta. Eli pelkkää säästöä se olisi sitten. Mutta todennäköisesti siitä tulee sellainen tuplakänni, että ensin on "makea", eli ilokänni ja sitten "karvas", eli itkupotkuraivarikänni. Nuo maut ainakin löysimme Tuplahumalapulloistamme.  Mielenkiintoinen olisi tietty tilanne, että nuo molemmat huppelit tulisivat yht'aikaa. Ilonauruitkupotkuraivarikännit. En taida koittaa. Ei se kalja niin hyvää ole.

Syömäpuoli sitten. Lasteni isä keitteli rimpsuluita ja niitä nälkääni vedin yhden rivin heti keittämisen jälkeen, en jaksanut odottaa grillaamista. Ihan hyvin upposi. Keitinvedessä oli ihan tavallista lihaliemijauhetta ja vähän ekstrasuolaa, kun tuo jauhe on aika suolatonta. Lihoja keiteltiin vähän vajaa tunti ja aika "mummolihaa" niistä tuli (eli ei tarvi pureskella). Ja makukin oli kohillaan. Varmaan sitten, kun ottaa värit ja lisämaut pintaan grillissä, maistuu vielä paremmalta. Huomenna tosin koitetaan savustaa niitä. Keitetyt lihat likoavat yön yli marinadissa, jossa on rypsiöljyä, valkosipulia, chiliä, mustapippuria ja lipstikkaa. Lipstikka on viime kesän satoa ja kuivatettu. Korvaa hyvin lihaliemikuution esim. keitoissa, paitsi tietty suolaa pitää liemeen sitten muistaa lisätä.

Ja koska puoli kiloa päivässä riittää, tein ihanan SALAATIN: sitä iän ikuista ameriikan ihmerapeaasalaattia, kevätsipulia, tomaattia, mozzarellaa ja mustia oliiveja. Kostukkeeksi tietysti oliiviöljyä ja punaista balsamicoa. Muodon ja huvin vuoksi päälle ruokalusikallinen sitä paahdettua sipulia ja pyöräytys mustapippurimyllystä. Nam.

Ilonauruitkupotkuraivari-kännit?

Ei kommentteja: