Syömäpuoli sitten. Lasteni isä keitteli rimpsuluita ja niitä nälkääni vedin yhden rivin heti keittämisen jälkeen, en jaksanut odottaa grillaamista. Ihan hyvin upposi. Keitinvedessä oli ihan tavallista lihaliemijauhetta ja vähän ekstrasuolaa, kun tuo jauhe on aika suolatonta. Lihoja keiteltiin vähän vajaa tunti ja aika "mummolihaa" niistä tuli (eli ei tarvi pureskella). Ja makukin oli kohillaan. Varmaan sitten, kun ottaa värit ja lisämaut pintaan grillissä, maistuu vielä paremmalta. Huomenna tosin koitetaan savustaa niitä. Keitetyt lihat likoavat yön yli marinadissa, jossa on rypsiöljyä, valkosipulia, chiliä, mustapippuria ja lipstikkaa. Lipstikka on viime kesän satoa ja kuivatettu. Korvaa hyvin lihaliemikuution esim. keitoissa, paitsi tietty suolaa pitää liemeen sitten muistaa lisätä.
Ja koska puoli kiloa päivässä riittää, tein ihanan SALAATIN: sitä iän ikuista ameriikan ihmerapeaasalaattia, kevätsipulia, tomaattia, mozzarellaa ja mustia oliiveja. Kostukkeeksi tietysti oliiviöljyä ja punaista balsamicoa. Muodon ja huvin vuoksi päälle ruokalusikallinen sitä paahdettua sipulia ja pyöräytys mustapippurimyllystä. Nam.
![]() |
| Ilonauruitkupotkuraivari-kännit? |

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti